Orgasmes werken goed tegen stress

Je zult vast en zeker wel eens gehoord of gelezen hebben dat seks hebben gezond is. Maar wist je ook dat orgasmes goed tegen stress werken? Het is hierbij dus niet van belang dat je seks met een partner hebt, of dat je soloseks hebt.

Het blijkt dat door twee keer per week seks te hebben, je jouw gezondheid een boost geeft. Als je voor langere tijd met regelmaat seks hebt, dan zul je trouwens ook merken dat je er meer zin in hebt. Het is namelijk zo wanneer je langer geen seks hebt gehad, dat je vaak ook moeite hebt om op te warmen en zin te krijgen.

Orgasmes werken goed tegen stress

Je doet er dus goed aan om met enige regelmaat seks te hebben. Niet alleen voor je plezier, maar ook om te kunnen profiteren van diverse gezondheidsvoordelen.

Een stuk gelukkiger worden door seks

Het blijkt dat orgasmes enorm goed werken tegen stress. Tijdens de seks komen er stofjes in je hersenen vrij, welke je een goed gevoel geven. De stofjes endorfine en oxytocine, worden ook wel de geluk hormonen genoemd. Deze stofjes zorgen ervoor dat je bloeddruk lager wordt en je minder spanning zult voelen.

Goed slapen ook belangrijk tegen stress

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor hoe wij ons voelen op een dag. Langere tijd een slechte nachtrust is naast dat het vervelend is, ook nog eens erg ongezond. Je doet er dan ook goed aan om een goede nachtrust te krijgen. Het blijkt dat een orgasme ervoor zorgt dat je een betere slaap zult hebben. (bron)

Seks met zijn twee nog gezonder

Ervanuit gaande dat je geen soa oploopt. Is seks met een partner nog gezonden, dan jezelf verwennen. Door de aanraking van de ander, zul je nog meer gelukkiger worden. Maar ook de beweging die komt kijken bij het hebben van seks, is goed voor je gezondheid. Al moet je hierbij niet te hard van stapel lopen terwijl je gezondheid het niet toelaat.

Dit vind je misschien ook leuk...